De heenreis
And off we go............ (alors on travaille)
De wekker ging bij ons allen vanmorgen net iets vroeger dan op een normale doordeweekse schooldag. Tja, je moet er wel wat voor over hebben om 5 dagen naar Normandie te mogen!
De eerste die op perron 2 arriveerde was Mw. Molenveld. Al snel gevolgd door Mw. De Reus. Mw. De Reus????? Ja, ze is het echt. Want ondanks dat het vroeg is heeft ze de moeite genomen om ons te komen uitwuiven. De eerste trein vanaf Zwolle.....geen Bello en Timmer. Oh oh, als dat maar goed komt. Maar gelukkig, we zien wat bekends op het perron verschijnen. Ook de leerlingen komen aandruppelen. Vergezeld van ouders die er kennelijk meer moeite mee hebben hun spruiten een week te moeten missen dan dat de leerlingen het zelf hebben.
De familie Van der Ley heeft het hele weekend broodjes staan smeren en de familie Ten Hove heeft de Karwei overvallen, tasjes geroofd en die vervolgens gevuld met allerlei lekkernijen en wat te drinken. Klasse!!
Eerste bestemming: Rotterdam. Spannend of we de reis van perron 13 naar 3 in de 18 minuten die tussen aankomst en vertrek van de Thalys zit, redden. Weer een gevalletje van ‘niet druk maken, alles komt goed'. Onze hoge snelheidstrein begint al met 10 minuten vertraging. Maar ja, weder om ons moto: niet druk maken, alles komt goed. Het echte tempo maakt de trein pas na Brussel. Kijkend naar de snelweg naast ons geeft aan dat we echt wel zo'n 300 km per uur reden!
In 2,5 uur van Rotterdam naar Parijs. Dat is nog eens opschieten.
Volgend avontuur: kaartjes kopen voor de metro. In vloeiend Frans bestelt Dhr. Bello 11 kaartjes. Noem het vrouwelijke intuïtie of achterdocht, maar Mw. Molenveld besluit ze toch nog maar even na te tellen.....10 stuks! Wij terug. Ja, 10 kaartjes had hij gegeven. Maar wij zijn met zijn 11en...nee 10 kaartjes gaf hij. Nou ja......!!!! Ten langen leste besloot hij die twee drammerige Hollanders toch nog maar kaartje nummer 11 te verkopen. Ook hier komt alles weer goed.
Metro,een wereldreis wandelend naar Station ...... Toch niet zo'n goed plan voor sommigen om niet te letten op hoeveelheid bagage...(he EBE en MML??) Een groot deel van het perron is afgezet met gele linten en wordt bewaakt door diverse gewapende rambo-achtige militairen. Waarom is ons niet geheel duidelijk geworden.
Trein 3; van Parijs naar Vire. Hier komen de snoepvoorraden boven tafel! De meesten zijn binnen de kortste keren stoned van de Fruitella. Kaartspelletjes gedaan, gezeten, kortom een vermoeiende bezigheid. Geheel op schema aangekomen in Vire al waar we door 3 docenten worden afgehaald. Aangekomen op het A. Franck college in Vassy is de overgang nogal abrupt. De eerste leerling werd al meteen meegenomen, voordat hij de school had kunnen betreden. Binnen 20 minuten waren alle leerlingen weg. Wij (EBE, CTI en MML) zijn naar onze gite gebracht. Om 20.00 uur eten......AAARRRGGGGGGGGHHHH! We hebben nu al honger! (17.00 uur).
Morgen om 8.00 appel. Benieuwd hoe de leerlingen het hebben in hun gastgezin. We hebben ze stiekem wel een beetje bang gemaakt......Dat het traditie is om gasten te verwelkomen met slakken in kruidenboter J.
Hopelijk waren de broodjes te eten, we hebben ze nog staan bakken om 5 uur vanochtend!!!
Veel plezier verder.
Wow, drukke dag! Als je het leest, krijg je heimwee naar Frankrijk en alles wat jullie de komende week gaan doen! Ik wens jullie heel erg veel plezier en ik spreek jullie nog wel!
Groetjes Jetske
De broodjes waren zalig! Wat een verwennerij en welk ook een ongelooflijke opoffering van jullie. Ik vond om 5.30 opstaan al vroeg :).
Vandaag diverse sms-jes van Lars ontvangen, de Thalys was cool en de metro gaaf. Zijn eerste reactie over het gastgezin net ontvangen: "Het is heel leuk, en ze zijn heel aardig"! Inderdaad: Alles komt goed! Ennuh Bello, Timmer en Moleveld: Slakken met kruidenboter eten wij altijd!! (of toch niet??!) Veel plezier en geniet!!
Hallo Normandiërs het was een genoegen om al die ietwat gespannen bekkies de trein in te zien verdwijnen. Fijn om te horen dat alles zo goed is verlopen al had ik niet anders verwacht met zulke volgzame kids;-) Ik wens jullie allemaal ontzettend fijne dagen en heel veel leerzame momenten. Ik ga jullie verslag elke dag volgen, helemaal trots op jullie allemaal!!! groetjes Melinda
Hoi Emiel, wij willen zoveel mogelijk foto´s zien en `sponsoren` 100 foto´s. Veel plezier!
Salut Frankrijkgangers! Ik ben jaloers want kijk met heimwee terug op een prachtige week aldaar. Geniet van elke minuut! A bientôt
Hooooii lieve Mama...
WIj missen je wel een beetje hoor..
Maar gelukkig heb je het daar naar je zin...
Tot aan de telefoon (of tot vrijdag)
XXXXX
Meertje en Lentelie