Le presque dernier jour.....

Mensen, het is al bijna afgelopen. Jammerrrrrrrrrrr.

Frown
Maar goed, nog een fantastische dag te gaan. Start is voor dé NEDERLANDSE SHIFT ploeg. En oh, wat waren ze g e w e l d i g!!!!!!!!!!!!!! Niet vanaf een papiertje eendoor een docent gemaaktverhaaltje oplezen. Echt uit het hoofd, niet ingestudeerd, gewoon het verhaal in hun hoofd en in het Engels vertellen.....lekker natural.... Ze deden het meer dan prima. Ook de computer presentatie was smooth......Het meest professionele digitale optreden hier! (Of is de schrijfster te bevooroordeeld??)

In opperste euforie betreden we de bus naar Caen. (wel weer ruim een half uur wachten....te laat....) Euforie vanwege de vele complimenten van onze concullega's en ook van conculleerlingen.

In Caen gaan we in groepjes een stadswandeling maken. Inclusief opdrachten met vragen over de bezienswaardigheden. Wij als Nederlandse tempo-types zijn halverwege wel klaar met het overleggen in het kwadraat en het bijbehorende geslenter! Er is een zonnetje, we hebben inmiddels ervaring met 'la vie de douce France', dus alles komt goed.......

Na de picnick een foto opdracht.

• - fotografeer je groepje (waar je de laatste 2 dagen in zat). Motto: THOGETHER!
  • - Maak een foto van jezelf en je ‘penfriend' (mail-maatje) met een Europees tintje.

Daarna: FREE TIME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ofwel, lekker de stad in gaan met wie je wil, om iets te scoren voor het thuisfront. Teleurstelling: we mogen alleen met de ingedeelde groepjes onder begeleiding van een ‘teacher' de stad in. Maar ja, Groep 4, onder begeleiding van Mw. Molenveld en een Italiaanse docent, besluit ongehoorzaam te zijn. In de autovrije winkelzone spreken we een plek af waar we om kwart voor vier verzamelen. Achteraf blijkt dat er meerdere leerlingen en begeleiders ons voorbeeld hebben gevolgd. Ja zeg, onze kids fietsen naar school, gaan ook zelf de stad in, spreken Engels (dat hebben we deze week wel gehoord!!) en kunnen zich prima redden. Bovendien hebben ze onze mobiele nummers. We snappen het wel vanuit Vassy-oogpunt. Hier in het buitengebied worden de leerlingen naar school gebracht, opgehaald etc. En ze zien zelden een stad van dichtbij.

All's well ends well.....

Op het schoolplein van Anne Frank College in Vassy nemen sommigen al vast afscheid van elkaar. De Italianen en Spanjaarden (Basken), vertrekken morgen idioot vroeg. (Nu begin ik er niet zelf over, zij wel!)

Wij gaan gewone tijd naar school. Daar weten we inmiddels het koffieapparaat te vinden. Om 9.41 vertrekt onze trein naar Parijs.

A bientot!

Alfred Iepema

Shift shifts expectations!
Kunnen jullie een linkje naar die mooie prezi plaatsen?

Bram en Melinda

Bonjour chers amis, une fois de plus heureux que vous ayez eu une bonne journée, maintenant je souhaite à tous une très belle nuit dernière dans les familles!
Et puis rentrer à la maison demain .... désolé, mais n'oubliez pas que vous avez une expérience merveilleuse nouvelle et là, vous pouvez être fiers.
Nous vous souhaitons un séjour réussi et que vous voyez à la gare.
Michelle, le miel, nous sommes fiers que vous avez vécu cette aventure et je vous souhaite un très bon voyage! jusqu'à demain, très gros bisou papa et maman

Bram et Melinda

Hallo lieve mensen, wederom fijn dat jullie weer een superleuke dag gehad hebben,voor nu wens ik iedereen een hele gezellige laatste avond in de gastgezinnen!
En dan morgen alweer naar huis....jammer, maar vergeet niet dat jullie een prachtige ervaring rijker zijn en daar kunnen jullie trots op zijn.
We wensen jullie een voorspoedige terugreis en we zien elkaar op het station.
Michelle, lieverd, we zijn trots op je dat je dit avontuur mee beleefd hebt en wensen je een hele goede terugreis! tot morgen hele dikke kus pa en ma

Bram en Melinda

Manon en Frits van der Leij

Nogmaals van harte bedankt voor de begeleiding van de kids de afgelopen week. Grote klasse!!!!!

MML

Heeeeeeel graag gedaan! We waren een gezellig, goed, grappig maar vooral GEWELDIG team......... Ik denk dat ik jullie ga missen.....(voor het eerst in mijn "onderwijs carriere")
Enorme dank aan EBE en CTI! Ik mocht dan wel de verhaaltjes schrijven, zij waren de drijvende kracht achter de organisatie en de prestaties van de leerlingen. Klasse wat zij allemaal hebben gepresteerd met de leerlingen.

Hulde in het kwadraat!!!!!!!!!!!

Mirian Molenveld