De tweede dag........
Om op tijd op school te zijn, moeten de leerlingen toch op zijn laatst om 7.45 uur in de schoolbus of in de auto zitten. We zullen niet zeuren.......over weer het tijdstip van opstaan......
Hoe was het Franse ontbijt eigenlijk? Zeer gevarieerd bij de leerlingen. Van twee gebakken eieren met brood, tot een boterhammetje met chocopasta. Thee drinken uit een soepkom zonder oor....
Ook het avondeten van gisteravond was zeer wisselend. De één kreeg in zijn eentje vijf biefstukken te verstouwen. Een ander at ‘zwijn'. De derde kreeg pasta met stukken vlees erin en keek er bedenkelijk bij toen dit verhaal vanmorgen verteld werd. Overeenkomst bij een aantal: kaas met sla voor het nagerecht.
En nu de begeleiding:
Het avondeten was laat! Maar honger maakt rauwe bonen zoet nietwaar? Niet dat dat nodig was overigens. Het smaakte prima. Alleen de worst bij het voorgerecht weigerde EBE (ervaringsdeskundige) te eten. MML eet alles, als het maar dood is. CTI toonde zich ook een echte man. Alleen bij nadere bestudering van het lokale lekkernij deed het ons erg denken aan het binnenaanzicht van nieren....
Het ontbijt in de gite is karig. Lekker vers stokbrood, boter en jam. Evt. nog cereal met melk. Morgen dus de voorraad muesli repen meenemen!!
De dag begon met een voorstelronde. Hierna volgde een aantal door de deelnemende landen bedachte 'ice-breaking games'. Erg leuk om te zien: de imitaties van de leerlingen van James Bond en Toast....Ping!!! Uitleg volgt thuis wel. Anders volgt er een lang betoog waarvan de lezer aan het einde zal zeggen: 'Je zal er wel bij moeten zijn geweest'.
De eerste presentatie van het probleem in het kader van het Comenius project SHIFT werd gedaan door de Italiaanse leerlingen. Helaas een lange zit, mede omdat de Italiaanse leerlingen niet geweldig verstaanbaar Engels spraken. Ik zag onze kinders al in elkaar zakken....nog 3 meer vandaag! Gelukkig waren presentatie 2 en 3 (Finland en Noorwegen) geweldig. En dat terwijl de Noorse leerlingen rond de 12 waren, dus een heel stuk jonger dan de rest van de club! (Beetje valse concurrentie overigens, de school uit Bergen is een International School). De franse leerlingen hebben het prima gedaan. Beetje lang......maar daar wennen we zo l a n g z a me r hand aan. Het tempo waarin alle activiteiten plaatsvinden is zo traag!!! Dat zou ons Nederlanders echt niet lukken. Verplicht onthaasten is vermoeiender dan een lange en intensieve school- of werkdag. Gelukkig hebben we er super mooi weer bij en aan diverse internationale sociale contacten wordt stevig gewerkt. Papa en mama's: dit wordt een vakantie naar Vassy deze zomer!!!
Een onderdeel van het Franse schoolleven dat totaal anders is dan bij ons, is het nuttigen van de gezamenlijke maaltijd tussen de middag. Voor leerlingen en personeel. Op het menu vandaag: spaghetti bolognese. Maar dat was nog bij lange na niet alles. Een opsomming van de overige gerechten:
- - een heuse saladbar met 5 soorten salade, inclusief grote gamba's (jammie!)
- - verse aardbeien en/of verse ananas
- - yoghurtjes, diverse smaken
- - zelfgemaakte vanille of chocolade pudding (met slagroom)
- - brood
- - mandarijnen, kiwi, appel of banaan
- - verschillende soorten franse kaas
- - koffie
Wellicht kunnen we Dhr. Morssink of Dhr. Dummer vragen om zich om te scholen tot schoolkok??
Overigens, Dhr. Timmer is op dit moment 17.30, aan het Baskisch Volksdansen. Wat hebben jullie voor de film over...........CTI biedt meteen 20 euro voor niet uitzenden!
Morgen een dag buiten. Bezoek aan Mont St. Michel, het SHIFT onderwerp van de Franse ploeg. Het doet ons Nederlanders goed om een activiteit te mogen gaan doen die lijkt op Wadlopen. Oer-Hollands: lekker met de pootjes in de klei/modder!
Tot morgen, bonne nuitReacties
Heeeyyy wat heerlijk om te lezen dat jullie het zo naar je zin hebben en tja dat het eten ietwat anders is dan thuis.......;-)maar over pasta met stukken vlees erin zou ik ook even vreemd van staan te kijken.
De film met de dansprestaties van Dhr Timmer is natuurlijk zonder enige twijfel ongecensureerd te zien op de volgende ouderavond, ongeacht het entree kaartje wat er voor betaald gaat worden ;-) trouwens een bewegingsles aan volksdansen lijkt me een prima idee;-)
Voor morgen wensen wij jullie heel veel plezier met alle leuke activiteiten en we zijn benieuwd hoe het (soort) wadlopen in smaak gaat vallen, in ieder geval héél veel plezier en geniet!!!
Kijken nu al uit naar jullie verslag van morgen, Bonne Nuit,Bram en Melinda
Michelle dank je voor je superleuke krabbel op hyves, dikke kus ;-)
Nous espérons que vous apprécierez vasières à demain !
salue
Bram en Melinda
Bram en Melinda
vertaler nodig? check deze link ;-)
Alles dubbel gelezen en dubbel gelegen van de grappige momenten. Wat zullen jullie allemaal een plezier hebben. En wat zullen die leraren vermoeid zijn aan het einde van de week. Die zijn natuurlijk allang de 30 gepasseerd, en niet meer zo fit als onze kinderen.
Ik ben wel echt jaloers en was maar wat graag als begeleiding meegegaan, ook al denk ik dat Joël het lekker rustig vindt zonder zijn ouweheer.
Morgen echt een top dag, echt heel erg leuk om daar te zijn en jullie hebben goed weer te verwachten.
Heel veel plezier,
groetjes Lia en Jörgen
Mooi om dit alles te lezen!
Enjoy !!
Veel plezier nog met zijn allen!
Lisa
(Eco)
Prima te lezen dat jullie mooi weer hebben en genieten. Hier droog maar kil. Helaas hebben wij geen spaghetti en gamba's, wel een goed idee, hoewel of het voor de lijn goed is???
Hele leuke berichten en het doet ons deugd dat de lol boven alles uitstijgt. CTI op Baskisch Volksdansen? Wanneer 1e workshop bij VC Mheenpark ;-) Enne, kookles voor dhrn Mossink en Dummer? Volgens mij hebben ze al moeite met een peertje indraaien...dusse, laat maar ;-)
Enne we hebben extra fotoruimte gegeven, dussss waar blijven die foto's hahahah
Leuk om jullie verhalen te lezen en geniet nog van de laatste dagen in Normandië!
Michelle quelle surprise a été que vous nous avez demandé! tous les top dans les vasières vous avez aimé et ce drôle d'idée que vous pouvez sauter sur meedeinst sable! Pour le (nouveau) 2 derniers jours, nous vous souhaitons à tous beaucoup de plaisir! Michelle smakkert épaisseur de nous et amusez-vous XXX
Michelle wat was het een verassing dat je ons belde!!! helemaal top dat het wadlopen je goed bevallen is en wat een grappig idee dat je kan springen op zand dat meedeinst! Voor de (alweer)laatste 2 dagen wensen we jullie allemaal heel veel plezier !!! Michelle dikke smakkert van ons en have fun XXX
Hoi allemaal. Wat een erg leuke dagen hebben, en mooie plekken zien, jullie daar in Normandië zeg. We volgen jullie iedere dag. Succes met jullie presentatie en nog heel veel plezier. Voor vrijdag een hele goede en voorspoedige reis naar Apeldoorn. Michelle, knuf en kus en groeten voor allemaal van ons.